>Werk in Wording

>

Olifanten

Geplaatst 15 minuten geleden. door Rita Camphuijsen

 Swazifantje ‘s 

Wat ik al een tijd geleden bedacht, gaat nu aan de beurt komen. Ik wilde opnieuw iets doen met glas in een omgeving. Ik wil weer glas schilderen. In Swaziland kocht ik in een glasfabriek, een glas olifantje. Ik was van plan dat te verwerken in een realistische omgeving. Ik wil zien hoe kleuren en structuren vervormen. Dit olifantje wilde ik combineren met te schilderen gewoon realistische olifanten. Maar ik ben daar op terug gekomen. Toen ik gisteren in de galerie was heb ik wat ‘gebrainstormd om helder te krijgen wat ik wil. Ik liep rond tussen mijn schilderijen, hield het olifantje op, keek er doorheen draaide het en ‘groeide’het idee groeide. Ik wil nog doorgaan op het Swaziland thema, én ik wil experimenteren met het olifantje, en ik wil kleine schilderijtjes maken voor op de markt. Zo kwam ik tot het begin van een serie ” fantjes.” Thuis was ik ook al bezig geweest, en speelde louter met het glas in het gras. Ik wil daar een groter schilderij van maken. Lekker sappig groen gras, en dan het glas erin. En zien hoeveel olifant er herkenbaar en onderscheidbaar is in het gras.

Wat betreft de olifanten, gewoon omdat het mooie dieren zijn, wil ik ook gewoon nog eens een groot olifanten schilderij maken, dan maar zonder glas er in. Dat is veel te druk en complex. De dieren serie vraagt ook nog om een voortzetting.. Dan als ‘konten-serie’ of indrukken uit Afrika en gewoon mooi de sfeer met olifanten. Dat worden dan een stuk of méér schilderijen.
Dus.. 

    Fantjes..

Groenfantje 

Advertenties

Over camphuijsenart

Laat je inspireren en kijk mee in mijn atelier. Wil je daadwerkelijk een bezoek in mijn atelier brengen neem dan contact met mij op. Mijn atelier is vanaf 1 januari 2011 te vinden bij: Ambacht Ateliers Ambachtstraat 9 Atelier I 3732 CN De Bilt In de blog "Meekijken met Rita", post ik nieuwsberichtjes en uitleg over mijn schilder activiteiten. Werk in wording en dergelijke.
Dit bericht werd geplaatst in fantjes, Olifanten, WIP, Zwaziland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s