>Olifant uit Swaziland

>

Olifant uit Swaziland

07 Sep 2010 07:04 – aantal keer bekeken: 0
  Bezig met een kleine serie, olifant uit Swaziland, telkens in een andere omgeving. Het bijzondere is dat deze olifant, herinnert aan een olifant, aan Afrika. Maar het is op zichzelf niets. Het is zo helder als glas. Wat gebeurt er als je je niet goed kunt onderscheiden in je omgeving. Wat gebeurt er als de omgeving door jou visueel opgenomen wordt. Spelen met glas. Schilderen met een knipoog, een avontuur met met een bewuste ondertoon. En Swaziland meegenomen naar Nederland. Een souvenier. De alom bekende uitdrukking: Je moet de dingen wel in hun contect zien wordt hier verbeeld. Welk een effect als die context opgenomen wordt in ‘de dingen’.

Swazifantjes

… lees meer >>

reageer op dit bericht
reageer!

 

Olifanten

//<![CDATA[ function JOT_insertRelDate(timestamp, absTimeStr, isSiteLocale, dir) { var relTimeStr = JOT_formatRelativeToNow(timestamp, isSiteLocale); if (relTimeStr) { if (isSiteLocale) { document.write('‘ + relTimeStr + ”); } else { document.write(‘‘ + relTimeStr + ”); } } else { document.write(absTimeStr); } } //]]> Geplaatst 29 jul. 2010 22:50 door Rita Camphuijsen   [ //<![CDATA[ function JOT_insertRelDate(timestamp, absTimeStr, isSiteLocale, dir) { var relTimeStr = JOT_formatRelativeToNow(timestamp, isSiteLocale); if (relTimeStr) { if (isSiteLocale) { document.write('‘ + relTimeStr + ”); } else { document.write(‘‘ + relTimeStr + ”); } } else { document.write(absTimeStr); } } //]]> 12 aug. 2010 19:56 bijgewerkt ]

 Swazifantje ‘s 

Wat ik al een tijd geleden bedacht, gaat nu aan de beurt komen. Ik wilde opnieuw iets doen met glas in een omgeving. Ik wil weer glas schilderen. In Swaziland kocht ik in een glasfabriek, een glas olifantje. Ik was van plan dat te verwerken in een realistische omgeving. Ik wil zien hoe kleuren en structuren vervormen. Dit olifantje wilde ik combineren met te schilderen gewoon realistische olifanten. Maar ik ben daar op terug gekomen. Toen ik gisteren in de galerie was heb ik wat ‘gebrainstormd om helder te krijgen wat ik wil. Ik liep rond tussen mijn schilderijen, hield het olifantje op, keek er doorheen draaide het en ‘groeide’het idee groeide. Ik wil nog doorgaan op het Swaziland thema, én ik wil experimenteren met het olifantje, en ik wil kleine schilderijtjes maken voor op de markt. Zo kwam ik tot het begin van een serie ” fantjes.” Thuis was ik ook al bezig geweest, en speelde louter met het glas in het gras. Ik wil daar een groter schilderij van maken. Lekker sappig groen gras, en dan het glas erin. En zien hoeveel olifant er herkenbaar en onderscheidbaar is in het gras.

Wat betreft de olifanten, gewoon omdat het mooie dieren zijn, wil ik ook gewoon nog eens een groot olifanten schilderij maken, dan maar zonder glas er in. Dat is veel te druk en complex. De dieren serie vraagt ook nog om een voortzetting.. Dan als ‘konten-serie’ of indrukken uit Afrika en gewoon mooi de sfeer met olifanten. Dat worden dan een stuk of méér schilderijen.
Dus.. 
 
Zie verder bij de WIP’s groenfantje                                                                  Fantjes.. Swazifantjes
Groenfantje

Over camphuijsenart

Laat je inspireren en kijk mee in mijn atelier. Wil je daadwerkelijk een bezoek in mijn atelier brengen neem dan contact met mij op. Mijn atelier is vanaf 1 januari 2011 te vinden bij: Ambacht Ateliers Ambachtstraat 9 Atelier I 3732 CN De Bilt In de blog "Meekijken met Rita", post ik nieuwsberichtjes en uitleg over mijn schilder activiteiten. Werk in wording en dergelijke.
Dit bericht werd geplaatst in glas, Olifanten, Swaziland, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s