Indrukken uit Zuid Afrika

Wild in de savanne’s

12 Nov 2010 17:15 – aantal keer bekeken: 3
   Na een twee tal schilderijen te hebben gemaakt over zebra’s wilde ik verder met een aantal volgende schilderijen geïnspireerd door het natuurleven zoals ik het zag in Zuid-Afrika. 

Samen met mijn vriendin hebben we in gezleschap een groep een onvergetelijke reis van een kleine maand door Zuid-afrika gemaakt. Oktober 2008.

Nog steeds ben ik niet klaar met het schilderen naar aanleiding van mijn indrukken daar. Dat was voor een deel het wild, dat we onderweg door Afrika zagen lopen po de vlakten maar ook in enkele van de vele prachtige natuurparken. Ze zijn inderdaad indrukwekkend die enorme grote en gevaarlijke dieren die daar kunnen leven. Ik ga geen verhandeling houden over het welzijn van de dieren daar en hoe het gesteld is met het natuur beheer, nee, beetje bij beetje laat ik mijn penseel voor zichzelf spreken. 

Afrika hoe ver wil je gaan was het eerste grote schilderij over de dieren die we van heel dichtbij hebben meegemaakt. Maar het staat ook symbool voor het beeld dat Afrika op mijn netvlies achterliet. Een impressie van de verhalen en het kennis maken met dat grote wereld deel waarvan wij een klein stukje bereisd hebben. 

Het lijkt een eenheid, maar het is toch verdeeld en verdient bescherming en goed beheer om een natuurlijke eenheid te kunnen blijven. Op het moment van dit schrijven is dit schilderij onlangs verkocht en hangt het ergens in de buurt van Eemnes, waar ik exposeerde.

Daarna volgde een tweede schilderij, dat gaat over het gevoel van aanraking, tederheid en tastbaarheid. Terwijl in feite de dieren onaanraakbaar zijn.

Een giraffe voor mijn kleindochter volgde dat ze bij geboorte kreeg, omdat ze al zoveel giraffen aan het verzamelen waren, maar nog geen schilderij ervan bezaten.

Op dit moment, ben ik met een schilderij bezig, dat uit een soort heimwee ontstaan is. Of, je zou kunnen zeggen, tijden shet schilderen nog gewoon even na kunnen genieten van die grote door mij ook zo zeer geliefde kalme wezens.

De olifanten, op de savanne. We hebben ze ook ’s nachts heel dichtbij meegemaakt, zodat ik me omringd wist doordeze toch wel erg imposante aardbewoners. Helemaal rustig zat ik toen toch niet in de jeep. Bang dat we toch hun rust aan het verstoren waren. 

Maar prachtig. Ook het optrekken in groepsverband van deze dieren spreekt me aan. En de wetenschap dat ze zo een enorm geheugen hebben en zo solidair zijn naar elkaars welzijn.

“De Savanne” werk in Wording.

Over camphuijsenart

Laat je inspireren en kijk mee in mijn atelier. Wil je daadwerkelijk een bezoek in mijn atelier brengen neem dan contact met mij op. Mijn atelier is vanaf 1 januari 2011 te vinden bij: Ambacht Ateliers Ambachtstraat 9 Atelier I 3732 CN De Bilt In de blog "Meekijken met Rita", post ik nieuwsberichtjes en uitleg over mijn schilder activiteiten. Werk in wording en dergelijke.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s