Expositie “Levensloop”

Introductie voor bezoekers van de expositie in Bilthoven

In de uitvaart winkel kun je stil staan bij je levensloop, de jouwe of als nabestaande van iemand die een levensloop gehad heeft welke je je wilt herinneren bijvoorbeeld om de bijzondere momenten die je samen beleefde. Via de schilderijen toon ik mijn gevoel bij belangrijke ervaringen in mijn leven. Ik hoop dat deze andere inspireren bij zo een betekenis stil te staan.

PCB uitvaartzorg, Uilepad 1, 3722AW, Bilthoven, Nederland

8 mei 2018 tot en met

Meestal schilder ik met olieverf en de formaten verschillen van klein naar groot. Ik laat me inspireren door wat ik meemaak en wat mij raakt. Het realisme ligt mij het best, terwijl ik niet zo ver wil gaan als de fijnschilders. Ik houd van de penseelstreek in mijn werk en subtiel sluit de structuur van het werk aan bij de elementen in mijn schilderijen. Belangrijker is, dat ik de sfeer wil vangen en onderzoek wat het is in wat ik zie dat maakt dat het me zo raakt. Zo rollen er verschillende thema’s uit mijn werk, omdat bepaalde elementen mij extra inspireren om hun karakter sprekend weer te geven. Sommige schilderijen gaan de surrealistische kant uit, andere schilderijen zijn als studies van de onbekende omgeving waar ik terecht ben gekomen. Krachtige emoties van de passie van een muzikant bijvoorbeeld kunnen mij inspireren en me extra aandrijven tot het maken van een schilderij om die passie om te zetten zoals ik dat aanvoel. Ik kan goed overweg met het aannemen van opdrachten die me uitdagen om tot een werk te komen dat de opdrachtgever raakt.

schilderend aan musjes-bladDeze expositie laat schilderijen met een verhaal zien. Het zijn mijn interpretaties van stukjes uit de levensloop van mensen die ik heb ontmoet. En verhalen die verwant zijn aan de verhalen van mensen die ik tijdens mijn werk als thuisbegeleider regelmatig tegenkom. Ieder volgt zijn/haar eigen pad en moet de uitdagingen aan die door invloeden van buitenaf heftig voorgelegd worden. Ga er maar aan staan en vind je eigen weg, te midden van voorspoed en tegenslag.

Andere schilderijen zijn een getuigenis, van emotionele belevenissen die ik in eigen kring ervaar of zie gebeuren. Alles door mijn ogen het objectieve en het subjectieve lopen kleurrijk in elkaar over.

Mijn werk vervaardig ik hoofdzakelijk in Camphuijsen Art’s Atelier te AmbachtAteliers in de Bilt.

Rita Camphuijsen

www.camphuijsen-art.nl

info@camphuijsen-art.nl

Over camphuijsenart

Laat je inspireren en kijk mee in mijn atelier. Wil je daadwerkelijk een bezoek in mijn atelier brengen neem dan contact met mij op. Mijn atelier is vanaf 1 januari 2011 te vinden bij: Ambacht Ateliers Ambachtstraat 9 Atelier I 3732 CN De Bilt In de blog "Meekijken met Rita", post ik nieuwsberichtjes en uitleg over mijn schilder activiteiten. Werk in wording en dergelijke.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s